3 krav du ska ställa på din städfirma

Så undviker du ett dålig städjobb

Det finns många städfirmor i Stockholm som erbjuder flyttstädning till bra pris. Alla är dock tyvärr inte lika seriösa som man kanske skulle önska, så när du anlitar flyttstäd är det otroligt viktigt att du är noggrann med din kravspecifikation. Här listar vi tre krav som du måste ställa på din städfirma innan du anlitar dem för att ta hand om ditt flyttstäd.

1. En klar och tydlig offert

Mycket speglas i ett företags offert. Många gånger, och speciellt om du använder vår jämförelsetjänst för att ta in kostnadsfria offerter från städfirmorna, kommer den första kontakten mellan dig och företaget att vara just offerten. Beroende på hur den är utformad kan du se ifall det här är ett engagerat företag som kommer att bry sig om din flyttstädning och dig som kund, eller inte. Att företag hör av sig innan de skickar ut en offert, kanske för att ställa kompletterande frågor och liknande, är en mycket positiv signal som visar att de inte ser dig som en i mängden.

I offerten ska du kräva att få specificerat exakt vad det är som ingår, och till vilket pris. En offert ska i allt väsentligt kunna fungera som ett avtal, vilket innebär att informationen i denna måste vara densamma som i eventuella avtal du skriver på. Ju mer information desto bättre, alltså, och var inte rädd för att ringa upp städfirman om det är något du undrar över. Om de är kundorienterade så kommer de att välkomna dina frågor för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt med din flyttstädning.

2. Tydligt pris

Eftersom det finns så många städfirmor som erbjuder flyttstäd i Stockholm, är priset den enskilt viktigaste faktorn i offerten. Men precis som i flygbranschen kan det ibland vara stor skillnad mellan grundpriset du får för din flyttstädning, och det pris som ni till slut landar på. Det finns ju exempelvis flygbolag som är duktiga på att ta ut ett lågt grundpris, men sedan ta betalt för allt annat. Du får betala för incheckning, för bagage, för mat på planet och så vidare.

Lite så kan det också vara i andra branscher, och städbranschen är tyvärr inget undantag. Var därför på din vakt och se till så att alla priser finns med i offerten och avtalet. Är det priset före eller efter RUT-avdrag som redovisas, exklusive eller inklusive moms, och tillkommer det rentav något för städmaterial eller transport?

3. Garantier

En bra städfirma ger bra garantier. För en bra flyttstädning i Stockholm till bra pris, krävs också att du kan få en bra garanti. Se till att det står inskrivet i ert avtal att företaget tar fullt ansvar för städningen (eller de delar av flyttstädningen som ni kommer överens om), och att det är de som blir åtgärdsskyldiga ifall hyresvärden, mäklarsamfundet eller bostadsrättsföreningen kommer med invändningar.

Gratis städofferter!

Den här domänen är till salu. Maila intresse här.