Tips när du väljer flyttstäd i Stockholm

Enkla tips som ger bästa städning

För att hitta bra företag inom städhjälp vid flyttstädning i Stockholm, krävs inte bara att man letar efter billigt flyttstäd till bästa pris. Det är förstås en viktig del av ekvationen, men för att du som kund ska bli helt nöjd med flyttstädningen så finns det även andra saker som kan vara bra att tänka på och känna till.

RUT-avdraget

Sedan 1 juli 2009 behöver man som privatperson bara betala 50 % av arbetskostnaden när man köper hushållsnära tjänster, och som tur är räknas även flyttstädning in i dessa. Vi ber dig dock observera att flyttstädning av dödsbo i samband med dödsfall inte är avdragsgillt eftersom det rör sig om avveckling av hemmet snarare än förbättring.

En bra städfirma åtar sig att sköta all administration med Skatteverket, och påminner dig även om att du max får dra av 50 000 kronor per år och person över 18 i hushållet. Detta kan vara viktigt att känna till om ni har renoverat huset eller lägenheten i samband med flytten, och redan har utnyttjat avdragsmöjligheterna för detta. Maxgränsen gäller nämligen uteslutande per år, och inte (som många tror) per projekt eller per tjänsteslag.

Var ute i god tid

Även om det förvisso finns städfirmor i Stockholm som kan erbjuda flyttstädning till bra pris med kort varsel, så rekommenderar vi alltid att du är ute i så god tid som möjligt. Många som flyttar verkar komma på att det är dags att anlita flyttstäd när de väl har flyttat ut allt ur hemmet, och då är det många gånger för sent. Boka istället i god tid, och låt datumet fungera som en deadline till vilken du måste ha fått ut allt!

Se också till att kommunicera med städfirman så att inga missförstånd kring dag och tid uppstår. Tänk även på att du måste kunna ge företaget tillgång till lägenheten på något sätt, antingen genom att själv vara på plats eller genom att komma överens om någon form av överlämning av nyckeln.

Försäkringar

Det är inte alltid självklart vilken försäkring som täcker vad i samband med en flytt. Precis som du förmodligen vill att en eventuell flyttfirma har en ansvarsförsäkring som täcker skador på möbler och liknande, vill du att städfirman som sköter din flyttstädning också har en ansvarsförsäkring. Egentligen är dubbelt försäkringsskydd i form av din försäkring tillsammans med städfirmas försäkring det bästa, men av dessa brukar i allmänhet räcka. Det är dock helt klart en sak värd att kolla upp.

För säkerhets skull bör du även kolla upp själva städfirman. Vi gör noggranna kontroller av de företag vi ansluter till Flyttstäd Stockholm, men av naturliga skäl kan vi inte kontrollera samtliga firmor under årets alla dagar. Gör en grundläggande kontroll och leta efter F-skatt (som ska finnas), momsregistrering (som också ska finnas) och betalningsanmärkningar (som förstås inte ska finnas).

Gratis städofferter!

Den här domänen är till salu. Maila intresse här.